Canal de Prevenció FREMAP

Divulgació i Informació

Ets a:

Contingut de la pàgina

Objectius

 • Posar a disposició de les empreses associades un extens catàleg de material divulgatiu editat per FREMAP, en què es recullen els processos i activitats que generen els majors riscos, indicant els procediments i pautes de treball que han d'aplicar-se per a evitar-los.
 • Informar i sensibilitzar als treballadors sobre la importància de la Prevenció de Riscos Laborals, mitjançant l'organització de xarrades i col·loquis en què s'analitzen els riscos inherents al seu treball i les mesures preventives que s'han d'adoptar.
 • Facilitar informació actualitzada sobre les modificacions que es produïxen en tota aquella normativa que puga afectar a l'activitat preventiva de les empreses associades a FREMAP.

Activitats

Edició i difusió de publicacions de Prevenció

Entre les activitats preventives desenvolupades per FREMAP, destaca l'edició d'un catàleg de Bones Pràctiques en Prevenció per a la divulgació, educació i sensibilització en matèria de Prevenció de Riscos Laborals, que engloba cartells Este enllaç s'obrirà en una nova finestra, clips Este enllaç s'obrirà en una nova finestra, DVD Este enllaç s'obrirà en una nova finestra, llibres Este enllaç s'obrirà en una nova finestra, manuals Este enllaç s'obrirà en una nova finestra, díptics Este enllaç s'obrirà en una nova finestra i tríptics Este enllaç s'obrirà en una nova finestra de contingut general o relatiu a sectors productius concrets i riscos específics, que les empreses associades poden sol·licitar directament en les oficines de FREMAP.

Col·loquis amb treballadors i xarrades explicatives

Dins de l'activitat preventiva que FREMAP desenvolupa per a les seues empreses associades, es troba la realització de col·loquis i xarrades explicatives amb els treballadors.

Esta activitat, que té lloc en el propi lloc de treball, comprén l'anàlisi dels riscos inherents a les tasques del mateix i l'explicació al treballador de les mesures preventives que s'han d'adoptar.

Esta activitat compta amb una gran acceptació entre els treballadors gràcies al seu alt grau d'efectivitat, derivat principalment dels següents factors:

 • Alt nivell de preparació i experiència dels Tècnics de FREMAP en la realització d'este tipus d'activitat.
 • Caràcter eminentment pràctic de l'activitat, mitjançant el treball dels mitjans i ferramentes de treball habituals.
 • Resultats de caràcter immediat i de fàcil seguiment.
 • Realització de l'activitat en el propi lloc de treball.
 • Desenvolupament en xicotets grups (de 4 a 5 treballadors), amb un clima de treball distés i amb un tracte directe.

Selecció de disposicions

FREMAP posa a disposició de les seues empreses associades una selecció de disposicions específiques de Prevenció de Riscos Laborals, així com unes altres normes relatives a Medi Ambient, Seguretat contra Incendis, Emergències, Seguretat Viària, etc., que poden tindre incidència en la Seguretat i Salut a la faena.

Esta selecció inclou referències de:

 • La legislació comunitària, inclosa en el Diari Oficial de la Unió Europea.
 • La legislació espanyola, a partir del Butlletí Oficial de l'Estat.
 • La legislació autonòmica, publicada als diferents butlletins oficials de les mateixes.

FREMAP també oferix la possibilitat de remetre esta informació cada mes per correu electrònic, a totes aquelles persones que designen les empreses associades, prèvia subscripció Este enllaç s'obrirà en una nova finestra al Servei d'informació de Prevenció de FREMAP.

AGENDA

Setembre 2021
Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Llegenda de colors:
Color de fons dels dies en què hi ha jornades Jornades, Color de fons dels dies en què hi ha tallers Tallers i Color de fons dels dies en què hi ha d'altres Altres.

Filtre d'esdeveniments per:
Anar a l'inici de la pàgina