Canal de Prevenció FREMAP

Ets a:

Contingut de la pàgina

Reial decret-llei 28/2020, de 22 de setembre, de treball a distancia.

23 de setembre de 2020

Els aspectes més destacables d'esta norma en el que afecta al treball a distancia són:

  • Atorga a les persones treballadores a distancia els mateixos drets que les que exercixen les seues activitats en els locals de l'empresa i es fonamenta en la voluntarietat i requerirà la firma de l'acord de treball a distancia.
  • Contempla els principals drets de la treballadora i del treballador a distancia, com ara el dret a l'abonament i compensació de despeses. A més, la persona que desenvolupa treball a distancia podrà flexibilitzar l'horari de prestació de servicis en els termes establits en l'acord de treball a distancia i la negociació col·lectiva.
  • Es regula, així mateix, el dret al registre horari i el dret a la prevenció de riscos laborals, una avaluació de riscos que haurà de tindre en compte els riscos característics d'esta modalitat de treball, en especial factors psicosocials, ergonòmics i organitzatius. Seran objecte d'avaluació principalment els aspectes preventius relacionats amb la fatiga física i mental, l'ús de pantalles de visualització de dades i els riscos d'aïllament.
  • La utilització dels mitjans telemàtics i el control de la prestació laboral mitjançant dispositius automàtics garantirà dret a la intimideu i a la protecció de dades, així com el dret a la desconnexió digital fora del seu horari de treball.

Accedix a les referències a prevenció de riscos laborals en el resum en format PDFen pdfEste enllaç s'obrirà en una finestra emergent.

Seguix-nos també en LinkedIn si vols que et mantinguem informat.

AGENDA

Gener 2021
Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Llegenda de colors:
Color de fons dels dies en què hi ha jornades Jornades, Color de fons dels dies en què hi ha tallers Tallers i Color de fons dels dies en què hi ha d'altres Altres.

Filtre d'esdeveniments per:
Anar a l'inici de la pàgina