Canal de Prevenció FREMAP

Ets a:

Contingut de la pàgina

Criteris sobre la prestació econòmica per a les baixes i aïllaments preventius per Coronavirus

L'article Quint del Reial decret-llei 6/2020, de 10 de març, per a millorar la prestació econòmica d'incapacitat temporal a percebre durant les situacions de quarantena i encomane del SARS-COV-2 (“coronavirus”), assimila la seua quantia a la corresponent a l'accident de treball. Per a la seua aplicació, es comuniquen les pautes d'actuació indicades per l'Entitat Gestora per a estos beneficiaris:

 • Com fins ara, corresponen al respectiu Servici Públic de Salut de la comunitat autònoma:
   • - el diagnòstic,
    - el tractament mèdic

    - i l'emissió dels informes mèdics de baixa, confirmació i alta

   En cap cas, tales actuacions es desenvoluparan pels serveis mèdics de les mútues col·laboradores.

 • Els informes de baixa seran expedits en la modalitat d'incapacitat temporal derivada de contingències comunes i així seran comunicats a l'empresa del treballador i als treballadors autònoms.
 • Les empreses i treballadors autònoms seguiran notificant els informes de baixa com fins ara el fan quan es tracta de contingències comunes.
 • No haurà d'emetre's comunicat d'accident laboral per l'empresa ni pel treballador per compte propi o autònom, en estos suposats.
 • Tenint en compte el diagnòstic associat amb el coronavirus, la tramitació dels informes de baixa per l'Institut Nacional de la Seguretat Social, Mútues i Empreses Col·laboradores amb la Seguretat Social, s'efectuarà en estos casos de manera que s'aplique la referida prestació econòmica, sent l'únic requisit exigible per a això que el beneficiari estiga d'alta a Seguretat Social a la data del fet causant.
 • En cas d'abonament directe del subsidi per part de la Mútua (per exemple, per als treballadors autònoms o en relació amb els que vegen extingida la seua relació laboral), hauran de remetre-ells, els seus familiars o assessors laborals - la seua sol·licitud del subsidi mitjançant els formularis disponibles en el web de FREMAP (per al pagament del subsidi d'incapacitat temporal derivada d'accident de treball), que podran fer-se arribar a la mútua per qualsevol mitjà, preferentment telemàtic (per exemple, correu electrònic), sent recomanable evitar el desplaçament físic a les oficines de la mútua, per raons de Salut Pública.
 •  

  FREMAP posa a disposició d'empreses i treballadors l'espai web “Coronavirus. Què has de conéixer?” amb enllaços a informació oficial publicada, vídeos divulgatius i cartells informatius sobre el coronavirus. Punxa per a accedir i/o compartix-ho: https://prevencion-va.fremap.es/Parallax/coronavirus/index.html”.

  Així mateix, en cas de qualsevol dubte, pose's en contacte amb el seu gestor de FREMAP.

Consulte la versió descarregable en format PDFen pdfEste enllaç s'obrirà en una finestra emergent.

AGENDA

Desembre 2021
Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Llegenda de colors:
Color de fons dels dies en què hi ha jornades Jornades, Color de fons dels dies en què hi ha tallers Tallers i Color de fons dels dies en què hi ha d'altres Altres.

Filtre d'esdeveniments per:
Anar a l'inici de la pàgina